Mahlerlaan Amsterdam

  Locatie:: Amsterdam
  Beschikbaarheid: Te koop
  Techniek: Acryl op doek
  Jaar: 2018
  Formaat: 100x120cm

  mahlerlaan.jpg

  Eric Tiggeler uit Hilversum is winnaar van de competitie Schilderij van het jaar 2018. Uit bijna 700 inzendingen koos de vakjury voor zijn werk ‘Mahlerlaan, maandagmorgen’. Juryvoorzitter Joop Daalmeijer: ‘De jury was unaniem gevangen door het sferische licht in dit schilderij.’


  Eric Tiggeler is trots op zijn bekroning: ‘Ik kies bewust onderwerpen die helemaal niet zo schilderachtig zijn. Van Amsterdamse kantoren tot parkeerterrein van de Gamma in mijn woonplaats Hilversum. Dus het is een fantastische stimulans om daar erkenning voor te krijgen van een vakjury.’ Vorig jaar was werk van Eric Tiggeler te zien tijdens de groepsexpositie van Art Hilversum in Museum Hilversum.

  Organisatie
  Schilderij van het jaar is een open competitie waaraan dit jaar 694 kunstenaars uit Nederland en België deelnamen. Met de wedstrijd wil de organisatie de waardering voor de teken- en schilderkunst en de naamsbekendheid van tekenaars en schilders verhogen. Leden van de vakjury zijn onder anderen Leo van Heijningen van Kunstzaal Van Heijningen, Ceciel de Bie en Joop Daalmeijer, voormalig voorzitter van de Raad voor Cultuur.

  Expositie
  Het kunstwerk is samen met de werken van de andere 10 finalisten van 2 februari tot en met 24 februari 2019 te bewonderen en te koop in Kunstzaal van Heijningen aan het Noordeinde, Den Haag (www.kunstzaalvanheijningen.nl).

  Kijk ook op exto.nl

  Kijk ook op de kunstwebsite exto.nl voor een up-to-date overzicht van al mijn schilderijen.

  © 2019 Eric Tiggeler